Filter
Verfijn je keuze
Verfijn je keuze
Reset
Zoeken
 Jeugdkampen 2024 info
x Jeugdkampen 2024 zie hier alle kampen Meer informatie
 Kinderkampen 2024 info
x Kinderkampen 2024 Meer informatie
 Ardennen kampen info
x Ardennen kampen Avontuurlijke zomerkampen midden in de Belgische Ardennen. Meer informatie
 Zeilkampen info
x Zeilkampen Lekker kabbelen op het water of met je haren door de wind zeilen en surfen? Bij de zeilkampen ben jij elke dag op het water te vinden.  Meer informatie
Leeftijden
Periodes
Aantal dagen

Zomerkampen 2024 (24 resultaten)

Hieronder een overzicht van al onze zomerkampen in 2024, aangeboden in Nederland en de Ardennen. Selecteer op locatie, thema, leeftijd, periode en het aantal dagen. 

Zomerkampen in 2024 bij Summer Camps Holland

Summer Camps Holland organiseert al meer dan meer dan 14 jaar zomerkampen en meivakantiekampen voor kinderen en jeugd! Hieronder vallen Zeilkampen in Friesland, Ardennenkampen in België en meer dan 25 verschillende zomerkampen op de Basislocatie in Gelderland.

Kampen voor kinderen en jeugd

Op het kampterrein van Summer Camps Holland worden zomerkampen voor kinderen én jeugd georganiseerd. De kinderkampen zijn voor de leeftijdscategorieën 8-10 en 10-12 jaar en de jeugdkampen zijn voor tieners tussen de 12-14 en 14-16 jaar. Zoals hierboven beschreven slapen de kinderen tijdens het zomerkamp in het groepsgebouw en slaapt de jeugd op het kampeerterrein. Hierdoor zijn er in de zomervakantie twee kampterreinen met aparte crew die beide een geheel eigen programma hebben en garant staan voor een onvergetelijke zomerkampweek! 

Zomerkampen voor verschillende leeftijden

Verschillende type zomerkampen

De zomerkampen van Summer Camps Holland zijn onder te verdelen in verschillende types of categorieën. Elk kamp heeft zijn eigen specifieke activiteiten. De verschillende categorieën én de kampen die hier onder vallen worden hieronder beschreven.

Sportkampen

Bij sportkampen denk je al snel aan een zomerkamp op de plaatselijke hockey- of voetbalclub. Bij Summercamps proberen we de combinatie te zoeken met sport én outdoor, een bijzondere combinatie!  Wij organiseren Bike camps, wakeboard kampen en freerun kampen. Ieder sportkamp heeft hierin een zelfde opbouw.

Sportactiviteiten afgewisseld met outdoor       

Dagelijks ga je op pad met een trainer om beter te worden in jouw gekozen sportonderdeel. De wakeboarders gaan overdag naar de waterskibaan, de Bike camps gaan naar een BMX gaan en de Freerunners gaan naar een urban sportpark in Doetinchem. Bij terugkomst worden er verschillende activiteiten gedaan op het outdoorcentrum. Denk aan activiteiten als handboogschieten, vlotbouwen en tokkelen.  

Alle sportkampen overnachten op onze eigen locatie in Braamt (Gelderland). De kinderen van 8-12 jaar overnachten in de de groepsaccommodatie en de jeugd van 12 – 16 jaar overnacht in groepstenten. Tijdens het kamp worden er ook veel activiteiten ondernomen met deelnemers van andere kampen. Zo ga je met alle andere deelnemers naar het zwembad, doe je een spannende dropping en speel je spelletjes op het kampterrein.

Taalkampen

Wij organiseren geen standaard taalkampen waarbij het doel is om lessen te volgen en écht een taal te leren. We organiseren wij een international kamp waarbij de voertaal engels is. Dit is speciaal gericht op tieners die het leuk vinden om andere culturen te leren kennen. En uiteraard draagt het ook bij aan de Engelse spreekvaardigheid. Het programma bestaat uit een gedeelte outdooractiviteiten, afgewisseld met leuke uitjes naar bijvoorbeeld Moviepark Germany.

Avonturen kampen

Al sinds de oprichting van Summercamps zijn onze Avonturenkampen voor kinderen en Avonturenkampen voor tieners veelgeboekte kampen. De naam spreekt voor zich: het zijn zomerkampen die bolvol staan met avontuurlijke activiteiten en uitjes. Zo gaan de kinderen o.a kanovaren, vlotbouwen en bezoeken ze een klimbos. De jeugd overnacht in een bivak, gaat mountainbiken in het bos en gaat wakeboarden.   

Op zoek naar écht een avontuurlijk kamp? Bekijk dan ons Canoe expeditie kamp. Een zomerkamp waarbij je een week lang een avontuurlijke kanoroute gaat varen in Duitsland. Elke avond overnachten op natuurcampings langs het water en overdag kanoën. Avontuurlijker gaat het niet worden!

Dierenkampen

Onze dierenkampen zijn verdeeld in dierenkampen voor kinderen en dieren- en verzorgingkampen voor tieners. Bij beide kampen staat natuurlijk alles rondom dieren centraal. De kids gaan o.a naar de struisvogelboerderij, de apenheul en gaan mee-boeren op de boerderij. Bij de jeugd draait het nóg meer om het verzorgen van dieren, ze nemen een kijkje achter de schermen bij Dierenpark Anholt, gaan op pad met een hondentrainer en bezoeken burgers zoo. Zoals bij al onze kampen gaan vinden er ook een hoop leuke outdooractiviteiten plaats op ons eigen outdoorcentrum.  

Op andere locaties bieden we ook Ardennenkampen en Zeilkampen aan.

 

Verschillende soorten zomerkampen op één locatie

Zomerkamp 2024 8-10 jaar en 10–12 jaar

Voor de jongere avonturiers onder ons hebben wij de perfecte zomerkampen in petto! Kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud zijn van harte welkom om deel te nemen aan een week vol spanning, spel en samenwerking. Bij Summercamps Holland begrijpen we dat deze leeftijdsgroep behoefte heeft aan een veilige omgeving waar ze zichzelf kunnen zijn en nieuwe vrienden kunnen maken.

Onze activiteiten zijn zorgvuldig gekozen om de kinderen zowel fysiek als mentaal uit te dagen, met een gezonde mix van sport, spel, outdoor en creativiteit. Ze leren samenwerken in teamverband, ontwikkelen hun sociale vaardigheden en bouwen aan hun zelfvertrouwen. En dit alles gebeurt natuurlijk buiten, in de frisse lucht, omringd door de prachtige natuur.

Waarom kiezen voor Summercamps Holland? Wij hebben jarenlange ervaring in het organiseren van zomerkampen en weten precies wat kinderen nodig hebben om een geweldige tijd te hebben. Onze begeleiders zijn professioneel en hebben een passie voor het werken met kinderen. Bovendien bieden wij een veilige en inclusieve omgeving, waar ieder kind zich welkom en gewaardeerd voelt.

Zomerkamp 2024 12-14 jaar en 14–16 jaar

Voor de oudere kinderen en jonge tieners hebben we een programma dat net zo spannend en uitdagend is, maar wel afgestemd op hun leeftijd en belevingswereld. De zomerkampen voor 12 tot 16-jarigen staan in het teken van avontuur, zelfontdekking en het aangaan van nieuwe uitdagingen.

Op deze leeftijd zijn kinderen toe aan meer verantwoordelijkheid en vrijheid, en dat is precies wat wij bieden. Ze krijgen de kans om nieuwe activiteiten uit te proberen, van klimmen en abseilen tot creatieve workshops. Tegelijkertijd leren ze belangrijke levensvaardigheden zoals samenwerken, leiderschap en het nemen van verantwoordelijkheid.

Bij Summercamps Holland zijn we trots op ons vermogen om een balans te vinden tussen plezier maken en persoonlijke ontwikkeling. Wij geloven dat zomerkampen een unieke kans bieden voor kinderen om te groeien en te leren, en we zijn toegewijd aan het creëren van een omgeving die dit mogelijk maakt.

En natuurlijk is er ook tijd om te ontspannen en nieuwe vriendschappen te sluiten. Onze kampen zijn de perfecte plek om leeftijdsgenoten te ontmoeten en samen herinneringen te maken die een leven lang meegaan.

Kamplocaties

Wij hebben drie verschillende kamplocaties waar wij de zomerkampen organiseren.

Gelderland

In Braamt is het “moederbedrijf’ Markant Outdoorcentrum gevestigd, op dit 12 hectare grootte terrein organiseren wij de meeste zomerkampen. Het is de thuisbasis waar kampdeelnemers van verschillende kampen en leeftijden gezamenlijk eten en slapen en waar diverse outdoor activiteiten uit het programma plaatsvinden.
Adres: Gildeweg 7, 7047 AR Braamt.

Ardennen

In de Ardennen organiseren wij twee actieve zomerkampen. Het kampterrein is prachtig gelegen tussen de bergen en de kampen worden hier georganiseerd door Mountain Network.
Adres: Ferme de Pont á Lesse, 5500 Anseremme-Dinant, België

Friesland  

In Friesland is onze partner organisatie Neptunis gevestigd op een prachtige plek aan het water. Dit is de locatie waar al onze zeilkampen plaatsvinden.
Adres: Bramerstraat 66-68, 8523 NJ Idskenhuizen

Duur van de zomerkampen

De zomerkampen vinden plaats in de zomervakantie. De kampen duren in totaal één week waarin ze starten op zondag en eindigen op de zaterdag. Elke zomervakantie organiseren we 6 of 7 weken summercaps.
Uitzonderingen zijn onze 4-daagse kampen voor kinderen van 8-10 en 10-12 jaar. Deze kampen duren 4 dagen van zondag tot woensdag en kunnen tijdens het kamp eventueel verlengd worden naar één week. Onze meikampen in de voorjaarsvakantie duren ook 4 dagen.

De kosten van onze zomerkampen

De kosten van onze kampen zijn verschillende, hieronder volgt een overzicht van de geschatte kosten per categorie:

 • De kosten van onze kinderkampen in Gelderland zijn tussen de € 545,00 en € 595,00.
 • De kosten van onze jeugdkampen in Gelderland zijn tussen de € 550,00 en € 630,00.
 • De Ardennenkampen zijn tussen de € 655,00 en € 690,00.
 • De zeilkampen in Friesland zijn € 730,00.

Activiteiten

Alle jeugd- en kinderkampen in Gelderland hebben allemaal een apart activiteitenprogramma. Welke activiteiten er per kamp plaatsvinden staat duidelijk omschreven op de kamppagina’s. Voor een algemeen beeld kunnen de activiteiten wel opgedeeld worden in verschillende groepen.

Outdoor activiteiten op het eigen terrein

Elk zomerkamp in Gelderland doet een (groot) gedeelte van de activiteiten op de eigen outdoorlocatie. Hier is alles aanwezig voor de spannendste outdooractiviteiten. Te denken aan kanoën, suppen, klimmen, ziplinen, archery tag, survivallen, boogschieten, steppen, mountainbiken en vlotbouwen.

Avondspelen en gezamenlijke activiteiten

Tijdens een kampweek doe je veel activiteiten met leeftijdsgenoten. Niet alleen van je eigen gekozen kamp, maar ook met kinderen of tieners van andere zomerkampen die in dezelfde week georganiseerd worden. Zo worden er veel van bovengenoemde outdooractiviteiten samen gedaan.

Ook worden er allerlei verschillende avondspelen georganiseerd voor de hele groep, denk aan een dropping, levend cluedo of levend stratego. 

Uitstapjes

Naast de activiteiten op de outdoorlocatie vinden er ook veel uitstapjes plaats. Dit is vaak gekoppeld aan het thema van het gekozen kamp. Zo gaan de kids van het dierenkamp naar de apenheul en gaat de jeugd van het adventure camp naar het klimbos. Er worden de hele week taxibusjes ingezet om de verschillende externe locaties te bezoeken. Veel voorkomende uitstapjes zijn:

 • Burgers zoo
 • De Apenheul
 • Het klimbos
 • Moviepark Germany
 • Dierenpark Anholt
 • Het subtropisch zwembad
 • Hellendoorn

Activiteiten Ardennenkampen en zeilkampen 

De activiteiten van onze Ardennenkampen staat bomvol avontuur en spanning. Hierbij kun je denken aan hiken, klimmen & abseilen, rotsklimmen, klettersteigen en mountainbiken. Bij de zeilkampen in Friesland staat uiteraard het zeilen centraal, met theorielessen, waterspelen en verschillende sport en spelactiviteiten als leuke afwisseling.

Accommodatie en voorziening van onze kampen in Gelderland             

Summer Camps Holland is een onderdeel van Markant Outdoorcentrum in Braamt. Een bedrijf met een locatie van 12 hectaren groot die gedurende het jaar groepsactiviteiten organiseert voor Families, bedrijven, scholen en verenigingen. In de zomervakantie transformeert de locatie tot “zomerkamp Walhalla” en is dit dé plek waar kinder- en jeudkampen worden georganiseerd.
De locatie is opgedeeld in een activiteitenterrein, parkeerterrein, overnachtingslocatie(s), recreatievijver én horecaterrein met terras. Hierdoor is alles aanwezig voor de organisatie van onvergetelijke zomerkampen.

Overnachting

Er zijn twee kampeerterreinen ingericht waar de jeugd overnacht in de leeftijdsgroepen 12-14 jaar en 14-16 jaar. Het groepskampeerterrein is een overnachtingslocatie ingericht met verschillende groepstenten. Deze zijn voorzien van bedjes waardoor er +- 5 personen in één tent overnachten.
Op het safarikampeerterrein staan grote safaritenten op vlonders en ingericht met stapelbedden. Gemiddeld slapen hier 10-12 summercampers in een tent. Beide kampeerterreinen hebben eigen sanitaire voorzieningen en een gezamenlijke groepstent.

De kinderen in de leeftijden 8-10 jaar en 10-12 jaar overnachten in een groepsaccommodatie. Een gebouw met 6 kamers voor 6 personen waardoor er 36 personen kunnen verblijven. Het gebouw is voorzien van een eigen keuken, toiletten en douches.

Eten en drinken in het restaurant

Het terrein heeft een eigen restaurant waar cateringbedrijf Woodies! Eten en Drinken dagelijks alles verzorgt mbt tot het eten en drinken. Alle zomerkamp deelnemers komen naar het restaurant om te ontbijten en een lunchpakketje te smeren voor de middag. ’s avonds wordt er met z’n allen gedineerd. Woodies is elke dag bezig met eten voor groepen en weet daarom perfect om te gaan met dieetwensen en allergieën. Bij het aanmelden van het kamp kan dit worden aangegeven, zodat er altijd een aparte maaltijd wordt geserveerd.