Canoe Expeditie Camp

Canoe Expeditie Camp

Jeugdkampen 2024

12 - 14 jaar 14 - 16 jaar

Met het Canoe Expeditie Camp ga je 5 dagen op pad op de rivier de Lippe in Duitsland. Deze expeditie is een echte belevenis als je avontuurlijk bent ingesteld. De rivier heeft een constante stroming met enkele spannende stroomversnellingen. Je krijgt je eigen waterdichte ton voor je bagage, maar ook de tenten en kookspullen gaan in de boot mee. Echt een supergave ervaring voor echte avonturiers!

 

 • Kanoën
 • Kamperen
 • Kampvuur
 • Samen koken
 • Zwemmen
 • Avondspellen
Bekijk datums
Jeugdkampen camps Geen twijfel meer? Boek direct!
Prijs € 585,00
Bekijk datums
Wat je moet weten

Canoe Expeditie Camp | Kanoën in een prachtige omgeving!

Een hele week op Canoe Expeditie, spannend!  Na de start van het kamp beginnen we direct met een kanoles. Hier leer je de belangrijkste kano technieken op de waterplas bij Markant Outdoorcentrum en voel je je al snel een stuk zekerder. Daarna wordt je samen met de crew door de kano instructeur voorbereid op de expeditie. Op maandagochtend rijden wij naar het Duitse Paderborn waar de rivier de Lippe begint. We varen in open kano’s waar we ook genoeg ruimte in hebben om de persoonlijke bagage, tenten en kookuitrusting mee te nemen.

De Lippe is een echte kanorivier die door veel kanoliefhebbers wordt gevaren. Langs de oever zijn op de kanoroute meerdere kampeer plekken waar wij ons tentje opslaan. Per dag kopen wij ons eten en koken op de meegebrachte brandertjes.  ’s Avonds maken we een kampvuur en maken we het gezellig.

Op vrijdag kom je in de namiddag weer terug op het Base Camp in Braamt en kun je tijdens de afsluitende barbecue nog even nagenieten van dit stoere avontuur. 

Let op!! Omdat wij met dit kamp veel onderweg zijn is het lastiger om rekening te houden met speciale dieetwensen. Omdat we veel boodschappen van te voren al meenemen en niet elke dag naar een supermarkt kunnen. Neem dus bijvoorbeeld bij een glutenallergie zo veel mogelijk zelf tussendoortjes, pasta ect. mee.

De aankomsttijd voor dit kamp is op zondag tussen 14.00 en 14.30 uur en eindigt op zaterdag tussen 11.00 en 11.30 uur.

Waar is je verblijf

Waar overnacht je tijdens dit kanokamp?

De Canoe Expeditie Camp is onderdeel van de Base Camps die plaatsvinden op Markant Outdoorcentrum. Op zondag middag zal je hier voordat de Canoe Expeditie start een kano-les krijgen en een nachtje slapen.

Tijdens de kano expeditie overnacht je op kampeerplekken langs het water. Dit zijn campings en kleine eenvoudige kanokampeerlocaties. De voorzieningen op deze kampeerplekken zijn wisselend van gewone kampeeraccommodatie tot zeer eenvoudige voorziening. Vanaf de overnachtingslocatie worden ook de boodschappen gedaan voor het avondeten, een avond versnapering en ontbijt voor de volgende dag. De crew heeft hiervoor een budget per dag bij zich.

Op vrijdagmiddag zijn we weer terug op het Base Camp. Na een lekkere barbecue en gezellige feestavond overnacht je weer samen met de andere Summer Campers in groepstenten van 4 tot max. 8 personen op het groepskampeerterrein van Markant Outdoorcentrum.

Wat gaan we doen

Kano Expeditie Kanotocht over de rivier de Lippe in Duitsland. Dit is een stromende rivier waardoor je altijd vooruit gaat met de kano. Je bagage, tenten en kookspullen gaan allemaal in de kano mee Kano Expeditie Meer informatie
Kampvuur Zingen, verhalen vertellen en moppen tappen. Kortom gezelligheid om het vuur! Kampvuur Meer informatie
Zwembad Lekker spetteren tijdens het bezoek aan een subtropisch zwembad Zwembad Meer informatie
BBQ Lekker barbecuen op de laatste kampdag. BBQ Meer informatie
Kamperen Overnachten in de tent Kamperen Meer informatie
Kanolessen Kanoles op de kanovijver bij Markant Outdoorcentrum Kanolessen Meer informatie
Vuur maken Maak jou vuur met zo min mogelijk extra hulpmiddelen! Dat is de uitdaging. Vuur maken Meer informatie
Gezelschapspelletjes In de rust momentjes worden er vaak gezelschapspelletjes gespeeld, dus wie wil jij wel even uitdagen met een potje pesten, regenwormen of mens erger je niet? Gezelschapspelletjes Meer informatie
Marshmallows roosteren Geen kamp is compleet zonder de heerlijke geur van geroosterde marshmallows, prik hem aan een stok en zorg dat ze krokant van buiten worden en lekker smeuïg van binnen. Dat wordt smullen! Marshmallows roosteren Meer informatie
Wat is er inbegrepen

Canoe Expeditie Camp | inbegrepen

 • Je krijgt je eigen Summer Camps t-shirt 
 • Kampeermateriaal zoals slaaptentje en kookspullen voor onderweg
 • Eten en drinken voor onderweg
 • De kano en kano uitrusting voor de meerdaagse kanotocht.
 • Zwemmen in Lippstad in subtropisch zwembad
 • Vervoer met busje vanaf basecamp naar het beginpunt Padeborn in Duitsland en ophalen bij het eindpunt Uentrop - Hamm in Duitsland.
 • Afsluitende barbecue en bonte avond op het basecamp
 • Een superleuke crew

Niet inbegrepen

 • Reisverzekering 
 • Annuleringsverzekering 
 • Zakgeld
Wat gaat het kosten

Leeftijdsgroep

Periode *

Prijs 585,00