Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen
Hieronder geven we antwoord op vragen die we vaak krijgen. Staat jouw vraag er niet tussen? Of wil je meer toelichting? Neem dan contact met ons op.

 

- Wat zijn de start- en eindtijden van de Camps?
- Is het mogelijk later aan te sluiten of eerder weg te gaan?
- Wanneer is de voorstelling van het Festival Camp?
- Worden er ook foto’s gemaakt tijdens de Camps?
- Hoe is het vervoer geregeld?
- Hoe is het eten verzorgd tijdens de Summer Camps?
- Hoe is de (telefonische) bereikbaarheid van Summer Camps?
- Is er een minimum/ maximum aantal deelnemers?
- Wat moet mijn kind meenemen?
- Mijn kind komt alleen op kamp, kan dat?
- Mijn kind spreekt (bijna) geen Nederlands, kan hij/zij op Summer Camp?
- Slapen de jongens en de meisjes apart?
- Wij als ouders willen graag in de omgeving van het kamp overnachten, kan dat?

- Wat zijn de algemene voorwaarden?

 

Wat zijn de start- en eindtijden van de Camps?
De Base- Festival en Sport Camps hebben op zondagmiddag een inloop tussen 14.30 uur en 15.00 uur. Deze Camps eindigen op zaterdagmorgen om 11.30 uur.

 

De dagkampen starten om 09.00 uur. Deze dagkampen duren tot 17.30 uur.

 

De 4-daagskampen van zondag t/m woensdag starten zondagmiddag om 15.00 uur en eindigen woensdagmiddag om 12.30 uur. Kom je van woensdag t/m zaterdag, dan start jou kamp woensdagmiddag om 13.00 uur en eindigt zaterdagochtend om 11.30 uur.

 

De Ardennen Camps hebben op zondagmiddag een inloop tussen 14.00 uur en 15.00 uur. En deze eindigen zaterdagmiddag om 12.00 uur. Waar we gezamenlijk afsluiten met een lunch.

 

Bij de zeilkampen is de ontvangst tussen 12.30 uur en 13.30 uur op zondagmiddag. En de zeilkampen eindigen op zaterdagochtend om 10.00 uur.

 

Bij het wegbrengen/ ophalen van uw kind is er een mogelijkheid om koffie/ thee of iets fris te komen drinken in ons restaurant. Ook is er dan een mogelijkheid om een rondleiding te krijgen op ons terrein. Voor meer informatie zie ook het infoboekje op uw ‘MySummerCamps’ pagina. Deze is te downloaden vanaf 1 mei.

 

Terug naar boven

 

Is het mogelijk later aan te sluiten of eerder weg te gaan?

Soms komt het voor dat je niet bij de opening aanwezig kan zijn of dat je al voor de afsluiting weg moet. Dat is jammer, maar kan natuurlijk wel. Neem wel even contact met ons op, zodat we daarvan op de hoogte zijn. Ook kun je met ons overleggen wat dan de beste tijd is voor het brengen/ophalen.

 

Terug naar boven

 

Wanneer is de voorstelling van het Festival Camp?

Op de zaterdagochtend om 10.30 uur vindt de eindproductie van het Festival Camp plaats. Ouders, opa’s & oma’s, broertjes & zusjes en vrienden zijn hiervoor van harte uitgenodigd. De voorstelling duurt ongeveer 30 minuten.

 

Terug naar boven


- Worden er ook foto’s gemaakt tijden de Camps?
Jazeker, tijdens de kampen maken de crewleden foto’s van het kampleven, de deelnemers en de activiteiten. In sommige gevallen maken wij ook filmpjes. De foto’s worden na de kampweek op de Facebook pagina van Summer Camps Holland geplaatst. Vóór plaatsing worden deze foto’s zorgvuldig gescreend. Summer Camps Holland behoudt zich het recht voor om foto’s en filmmateriaal te gebruiken ter publicatie zonder recht op vergoeding voor anderen. Wilt u niet dat uw kind gefotografeerd of gefilmd wordt dan moet u dat aangeven op het inschrijfformulier bij uw boeking.

 

Terug naar boven

 

Hoe is het vervoer geregeld?
Het is de bedoeling dat je zelf naar het kamp komt. Dit geldt voor alle kampen m.u.v. de Ardennen Camps. Hier is een mogelijkheid om een treinreis bij het kamp te boeken. Dit is een treinreis van Rotterdam tot Dinant. Voor meer informatie over deze treinreis klik dan hier.

 

Alle vervoersmomenten tijdens de Camps voor uitstapjes e.d. van deelnemers worden uitbesteed aan een erkend taxibedrijf, waardoor de kwaliteit van vervoer is gewaarborgd en verzekering en aansprakelijkheid goed is afgedekt.

 

Terug naar boven

 

Hoe is het eten verzorgd tijdens de Summer Camps?
Bij alle Summer Camps is ontbijt, lunch, avondmaaltijd en drinken inbegrepen en wordt er iedere dag door onze kok een verse maaltijd bereid. Daardoor is kwaliteit gegarandeerd. Wij houden zoveel mogelijk rekening met wat kinderen in bepaalde leeftijdscategorieën lekker vinden, maar dit houdt niet in dat de kinderen ongezond eten. Onze kok stelt verantwoorde maaltijden samen. Wij zorgen ook voor tussendoortjes. Natuurlijk houden wij ook rekening met speciale wensen van deelnemers, zoals een dieet of een vegetarisch menu. Dit moet wel op het inschrijfformulier worden vermeld.

 

Terug naar boven

 

Hoe is de (telefonische) bereikbaarheid van Summer Camps?
De eindverantwoordelijken van de Camps per locatie zijn tijdens de kampen dag en nacht aanwezig en telefonisch bereikbaar middels een mobiel noodnummer.

 

Hoe gaat Summer Camps om met telefoons en waardevolle spullen? Veel deelnemers nemen een mobiele telefoon mee naar hun Summer Camp. Summer Camps Holland wil bevorderen dat kinderen tijdens de kampen met elkaar contacten opbouwen en met elkaar het kamp beleven. Daarnaast ben je de hele dag actief bezig en is er kans op verlies of kapot vallen. Maar het thuisfront of andere sociale contacten blijven ook tijdens het kamp belangrijk. Tijden het kamp worden mobiele telefoons en waardevolle spullen per Camp veilig in bewaring genomen. Na het avondeten, zijn er tijdstippen dat iedereen met zijn telefoon kan bellen, sms’en, appen etc. Heb je geen mobiele telefoon bij je dan kan je bellen met een speciale Summer Camps mobiel van ons. Via het infoboekje van MySummerCamps wordt u geïnformeerd over de beltijden. Uiteraard blijft de deelnemer zelf verantwoordelijk voor zijn/haar eigen telefoon en persoonlijke eigendommen.

 

Terug naar boven

 

Is er een minimum/maximum aantal deelnemers?
Voor de Summer Camps geldt een minimumdeelname van 8 personen. Indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het minimum aantal behouden wij ons het recht om een kamp te annuleren. Het is ook mogelijk dat Camps worden samengevoegd. Wanneer een Camps niet doorgaat of samengevoegd kan worden zal Summer Camps Holland uiterlijk 14 dagen voor vertrek u hiervan op de hoogte stellen. Bij een wijziging waar u het niet mee eens bent is kosteloos annuleren altijd mogelijk. In de praktijk komt het er op neer dat Summer Camps Holland met u in overleg treedt wat het beste is om te doen binnen de gegeven omstandigheden.

 

Het maximum aantal deelnemers is bereikt wanneer door de grootte van de groep de veiligheid en de zorg niet meer voldoende gewaarborgd kan worden. Dit monitoren we gedurende de boekingsperiode, waarbij in praktijk geldt dat het maximum op circa 25 deelnemers per Camp ligt.

 

Terug naar boven

 

Wat moet mijn kind meenemen?
Na de boeking kun je op de website bij ‘MySummerCamps’ je boeking bekijken en alle benodigde informatie downloaden. Daar kun je inloggen met de combinatie van het email adres en het bij de boeking aangemaakte wachtwoord. Mocht je het wachtwoord niet meer weten, dan kun j evia 'Wachtwoord vergeten' een nieuwe aanvragen. Deze informatie zal vanaf 1 mei op MySummerCamps staan.

 

Terug naar boven

 

Mijn kind komt alleen op kamp, kan dat?

Natuurlijk kan dit. We zien dat kinderen vaak alleen op kamp komen, maar dat ze snel vrienden maken met andere kinderen. Ook gebeurt het vaak dat kinderen zo goed bevriend raken met elkaar dat ze het volgende jaar samen op kamp gaan. De begeleiding begint direct na het begin van het kamp met het vormen van één groep door iedereen zoveel mogelijk overal bij te betrekken en de begeleiding motiveert juist dat de kinderen samen lekker bezig zijn.

 

Terug naar boven

 

Mijn kind spreekt (bijna) geen Nederlands, kan hij/zij op Summer Camp?

De gesproken taal op de kampen is Nederlands. Spreek je geen Nederlands? Dan is dat geen probleem. Al onze crew en instructeurs spreken Engels. De meeste kinderen kunnen vaak ook al aardig Engels. Er zijn in de afgelopen jaren regelmatig kinderen die niet of nauwelijks Nederlands spraken bij ons op kamp geweest en dat gaat helemaal goed.

 

Terug naar boven

 

Slapen de jongens en de meisjes apart?

Ja, er zijn aparte jongen- en meisjestenten of kamers. De begeleiding slaapt apart van de kinderen, maar wel in de buurt. Dit om toch een oogje in het zeil te kunnen houden.

 

Terug naar boven

 

Wij als ouders willen graag in de omgeving van het kamp overnachten, kan dat?

Dat kan. Wij begrijpen dat het voor ouders spannend is al uw kind op kamp gaat. Het is daarom ook zeker mogelijk om in de buurt te overnachten. Hieronder vindt u een aantal locaties waar dit mogelijk is:

 

Bungalowpark Landal Stroombroek
Hotel Villa Ruimzicht
Hotel Carpe Diem
Hotel Ruimzicht
Camping De Dassenboom
Camping het Peeske
Camping Brockhausen

 

Terug naar boven

 

Wat zijn de algemene voorwaarden?

Je kunt de algemene voorwaarden hier downloaden en bekijken.

 

Terug naar boven