Discover

Meivakantie: Big Questions Camp

Discover Camps

8 - 10 jaar 10 - 12 jaar

Wat is evolutie eigenlijk? Is de mens wel zo bijzonder? Waarom zijn er geen mammoeten meer? Kunnen dieren denken? Kun je echte vrienden worden met je huisdier? Kunnen we robotmensen bouwen? Willen we de mens blijven ‘verbeteren’? Hoe kunnen vogels onze gesprekken volgen? En kunnen robots ooit verliefd worden? Ga tijdens de Meivakantie op zoek naar mogelijke antwoorden op deze ‘Grote Vragen’. Laat je hersenen tijdens de Big Questions Sessions flink knetteren en kraken! En vuur al je lastige vragen over 'slimme dieren' en 'slimme machines' af op onze jonge, getalenteerde filosofen en wetenschappers.

 

 • Big Questions Sessions
 • Min40Celcius
 • Movie Night
 • Ask the Young Experts
 • Kampvuur
Boek nu
Discover camps Geen twijfel meer? Boek direct!
Prijs € 370,00
Boek nu
Wat je moet weten

Wat is filosoferen? Tijdens het Big Questions Camp is dat de kunst van veel vragen stellen en allerlei verrassende verbanden leggen door diep na te denken en door dingen grondig te onderzoeken.

Is filosoferen niet veels te moeilijk? Nee joh! Iedereen kan filosoferen. Het is simpelweg een kwestie van veel durven vragen. En dat kunnen kinderen vaak beter dan volwassenen. Die lijken soms alles te weten, maar doen misschien maar net alsof.

Is filosoferen niet supersaai? Euh, soms wel… Maar niet deze zomer! Elke ochtend organiseren we workshops waarbij we jullie hersenen met filosofische en wetenschappelijke vragen flink laten knetteren en kraken. Met goede gesprekken, leuke uitleg, filmpjes, opdrachten, testjes en (gedachten)experimentjes wordt het een waar filosofeestje.

Waar gaan we het over hebben? Het thema van het kamp is evolutie: wat zijn de verschillen en de overeenkomsten tussen dieren, mensen en machines? Wat maakt de mens nou zo bijzonder?

Wat is het programma? Tijdens de Movie Night trappen we ons thema af met de film Wall-E. Vervolgens pluizen we onder meer die film tijdens de Big Questions Sessions (workshops en kindercolleges tijdens de ochtenduren) verder uit. Kunnen dieren denken? Kun je echte vrienden met je huisdier worden? Kunnen we robotmensen bouwen? Willen we de mens blijven verbeteren? Onder leiding van filosofiemeester Ruud en zijn assistenten gaan jullie elke ochtend op zoek naar antwoorden op deze en andere vragen. En 's avonds bij het kampvuur is er natuurlijk ook volop tijd om samen te filosoferen over jullie eigen zelfverzonnen vragen.

Hellup mijn hersens zijn volgelopen! Natuurlijk zijn er ook leuke uitstapjes en activiteiten zoals boogschieten, disco bowlen en zwemmen. Dan kan je brein tussen al dat diepzinnige denkwerk door ook eventjes chillen en relaxen.

Waar is je verblijf

Het Big Questions Camp vindt plaats op het Base Camp van Markant Outdoorcentrum in Braamt. Het grote terrein van Markant Outdoorcentrum is de ideale locatie voor vele kamp activiteiten en gezellige (avond) spelen.

Jij verblijft samen met deelnemers van andere Summer Camps van jouw leeftijd in de groepsaccommodatie. De groepsaccommodatie is van alle gemakken voorzien en bevat een keukentje, sanitaire voorzieningen en een eigen kampvuurplek. Het is een erg bijzonder gebouw! Hij is rond en ecologisch gebouwd met grasdaken, een open haard in het midden en veel hout. De slaapkamers hebben ieder drie stapelbedden en grenzen aan de centrale ruimte.

Het restaurant op het terrein wordt door deelnemers van alle kampen gebruikt voor ontbijt, lunch (of het maken van lunchpakketten) en avondeten. Ook wordt het restaurant vaak gebruikt voor speciale activiteiten zoals feestavonden, movienights en is het de plek waar je elke dag deelnemers van de andere kampen zal ontmoeten.

Wat gaan we doen

Wat is er inbegrepen

Inbegrepen

 • Elke ochtend een thema-workshop door 'filosofiemeester' Dr. Ruud van der Meulen en zijn assistenten
 • Elke avond mooie verhalen en gelegenheid tot het filosoferen over jullie zelfverzonnen vragen (bij het kampvuur!)
 • Verblijf in de groepsaccomodatie
 • Maaltijden op locatie
 • Lunchpakketjes met lekkere en gezonde tussendoortjes
 • Activiteiten die in het dagprogramma beschreven staan
 • Vervoer met taxibusjes naar de activiteiten
 • Een supercoole crew

Niet inbegrepen

 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Zakgeld

 

Wat gaat het kosten

Leeftijdsgroep

Periode *

Startdatum *

Prijs 370,00