Discover

Explorer for Kids Camp

Discover Camps

8 - 10 jaar 10 - 12 jaar

Deze zomer ontdek jij de magie van wetenschap, leer je hoe je een vlot bouwt wat blijft drijven, leer je alles over water en ga je aan de slag met je eigen wetenschappelijke proefjes en experimenten. Daarnaast sta je oog in oog met struisvogels en ga je op ontdekkingsreis bij De Spelerij waar je leert 'hoe dingen werken' en in De Uitvinderij zelf dingen mag maken!

 • De Spelerij
 • Struisvogelboerderij
 • Vlotten bouwen
 • Watermuseum
 • Wetenschappelijke proefjes
 • Kampvuurverhalen
Boek nu
Discover camps Geen twijfel meer? Boek direct!
Prijs € 520,00
Boek nu
Wat je moet weten

Experimenteren is leren! Tijdens het Explorer for Kids Camp ga jij samen met leeftijdsgenootjes op een leuke manier meer leren over de wereld.

Een struisvogel is de grootste vogel ter wereld! Ze kunnen niet vliegen, maar wel heel hard lopen! Ook leggen ze mega grote eieren. Deze zomer ga jij met je eigen ogen struisvogels zien! We gaan namelijk op bezoek bij een struisvogelboerderij in de buurt van het kamp. De boer zal je hier vanalles leren over deze grote dieren.

We leren proefjes maken met materialen die je normaal ook in huis hebt. Zo kun jij na het kamp ook thuis laten zien aan je ouders wat jij allemaal geleerd hebt! Voorbeelden van proefjes zijn het maken van je eigen shampoo, een vulkaan laten uitbartsten, kneed je eigen slijmerige sillyputty of wek stroom op met een zelfgemaakte batterij!

Verborgen in en onder Sonsbeek in Arnhem ligt het Nederlands Watermuseum. Een écht doe-museum waar je van alles te weten kunt komen over water! Daarnaast bezoeken we Min40Celcius. Bezoekerscentrum Min40celsius is voor alle leeftijden en verteld over geologie, landschap, klimaat en de vele bodemvondsten van de Achterhoek. Je ziet er bijvoorbeeld een compleet skelet van de wolharige neushoorn en een schedel van de wolharige mammoet, allemaal gevonden in de Achterhoek! Er zijn ook fossielen en je kunt er graven naar botten.

Aan het einde van de week gaan we ook nog eens naar De Spelerij! De Spelerij in Dieren is een bijzonder speel- en ontdekpark en bestaat uit twee onderdelen: De Spelerij en De Uitvinderij. Bij De Spelerij ga je lekker spelen en op avontuur en ontdek je ‘hoe dingen werken’. De Uitvinderij is voor jongens en meiden die dingen willen maken en niet bang zijn voor stoere materialen en machines. Maak bijvoorbeeld een sleutelhanger van plexiglas of een spettertekening in de verfmachine!

Natuurlijk gaan we ook andere leuke en stoere kampactiviteiten doen. Zo sjees jij van de tokkel vanuit een hoge boom, gaan we gezellig discobowlen, speel je mee in onze zeskamp en houden we aan het einde van de week een grote bbq met bonte avond!

 

Waar is je verblijf

Het Explorer for Kids Camp vindt plaats op het Base Camp van Markant Outdoorcentrum in Braamt. Het grote terrein van Markant Outdoorcentrum is de ideale locatie voor vele kamp activiteiten en gezellige (avond) spelen.

Jij verblijft samen met deelnemers van andere Summer Camps van jouw leeftijd in de groepsaccommodatie. De groepsaccommodatie is van alle gemakken voorzien en bevat een keukentje, sanitaire voorzieningen en een eigen kampvuurplek. Het is een erg bijzonder gebouw! Hij is rond en ecologisch gebouwd met grasdaken, een open haard in het midden en veel hout. De slaapkamers hebben ieder drie stapelbedden en grenzen aan de centrale ruimte.

Het restaurant op het terrein wordt door deelnemers van alle kampen gebruikt voor ontbijt, lunch (of het maken van lunchpakketten) en avondeten. Ook wordt het restaurant vaak gebruikt voor speciale activiteiten zoals feestavonden, movienights en is het de plek waar je elke dag deelnemers van de andere kampen zal ontmoeten.

Wat gaan we doen

Wat is er inbegrepen

Inbegrepen

 • Je krijgt je eigen Summer Camps t-shirt 
 • Materialen voor coole proefjes
 • Verblijf in de groepsaccomodatie
 • Elke dag een lekker ontbijt en avondmaal
 • Een lunchpakket met lekkere en gezonde tussendoortjes
 • Activiteiten die in het dagprogramma beschreven staan
 • Vervoer met taxibusjes naar de activiteiten
 • Een superleuke crew

Niet inbegrepen

 • Reisverzekering 
 • Annuleringsverzekering 
 • Zakgeld
Wat gaat het kosten

Leeftijdsgroep

Periode *

Prijs 520,00