Discover

Big Questions Camp

Discover Camps

10 - 12 jaar 12 - 14 jaar

Wat zijn emoties eigenlijk? Waar zitten ze en hoe herken je ze? Waarom zijn je emoties zo belangrijk en zo 'besmettelijk'? Wat maakt mensen blij? Hoezo mogen jongens niet huilen? Mag je boos worden? Hebben dieren ook gevoelens? Kunnen robots verliefd worden? Ga deze zomer op zoek naar mogelijke antwoorden op deze ‘Grote Vragen’. Laat je hersenen tijdens de workshops en kindercolleges van de Big Questions Sessions flink knetteren en kraken. Ga als groep de uitdaging aan om jullie kijk op emoties om te zetten in een sprankelend theaterspel! En ervaar hoe je jezelf meer kunt ontspannen met mindfulness.

 

 • Big Questions Sessions
 • Creative Challenge (theaterspel)
 • Mindfulness-workshop
 • Movie Night
 • BBQ
 • Kampvuur
Boek nu
Discover camps Geen twijfel meer? Boek direct!
Prijs € 470,00
Boek nu
Wat je moet weten

Wat is filosoferen? Tijdens het Big Questions Camp is dat de kunst van veel vragen stellen en allerlei verrassende verbanden leggen door diep te denken en grondig te onderzoeken.

Is filosoferen niet veels te moeilijk? Nee joh! Iedereen kan filosoferen. Het is simpelweg een kwestie van veel durven vragen. En dat kunnen kinderen vaak beter dan volwassenen. Die lijken soms alles te weten, maar doen misschien maar net alsof.

Is filosoferen niet supersaai? Euh, soms… Maar niet deze zomer! Elke ochtend organiseren we workshops waarbij we jullie hersenen met filosofische en wetenschappelijke vragen flink laten knetteren en kraken. Met goede gesprekken, leuke uitleg, filmpjes, opdrachten, testjes en (gedachten)experimentjes wordt het een waar filosofeestje.

Waar gaan we het over hebben? Het thema van het kamp is emoties: gevoelens als bedroefd en boos, bang en blij. Gevoelens die iedereen heeft, maar zeker als je jong bent en je leventje volop verandert.

Wat is het programma? Tijdens de Movie Night trappen we ons thema af met de film Binnenstebuiten. Vervolgens pluizen we die film tijdens de Big Questions Sessions in de vorm van workshops en kindercolleges verder uit. Wat zijn emoties eigenlijk, waar zitten ze en hoe herken je ze? Waarom zijn emoties zo belangrijk en zo ‘besmettelijk’? Wat maakt mensen blij, tevreden en gelukkig? Hoezo mogen jongens niet huilen? Mag je boos worden? Kun je echte vrienden worden met je huisdier? Onder leiding van filosofiemeester Ruud en zijn assistenten gaan jullie elke ochtend op zoek naar antwoorden op deze en andere vragen. Verder gaan jullie als groep aan de slag met een Creative Challenge. De uitdaging is om als groep in slechts 4 uur tijd een korte voorstelling rondom emoties te maken. Maar geen paniek! Theaterdocent Annelies helpt jullie hierbij - en met haar energie en enthousiasme gaat het jullie zeker lukken. En 's avonds bij het kampvuur is er natuurlijk ook volop tijd om samen te filosoferen over jullie eigen zelfverzonnen vragen.

Hellup mijn hersens zijn volgelopen! Natuurlijk zijn er ook leuke uitstapjes en activiteiten zoals boogschieten, disco bowlen en zwemmen. Dan kan je brein tussen al dat diepzinnige denkwerk door ook eventjes chillen en relaxen. Bovendien hebben we een workshop mindfulness voor je waarbij we je zullen laten ervaren hoe je kunt 'stilzitten als een kikker' om je jezelf zo weer helemaal tot rust te brengen.

Waar is je verblijf

Het Big Questions Camp vindt plaats op het Base Camp van Markant Outdoorcentrum in Braamt. Het grote terrein van Markant Outdoorcentrum is de ideale locatie voor vele kamp activiteiten en gezellige (avond) spelen.

De deelnemers van 10 t/m 12 verblijven samen met deelnemers van andere Summer Camps van jouw leeftijd in de groepsaccommodatie. De groepsaccommodatie is van alle gemakken voorzien en bevat een keukentje, sanitaire voorzieningen en een eigen kampvuurplek. Het is een erg bijzonder gebouw! Hij is rond en ecologisch gebouwd met grasdaken, een open haard in het midden en veel hout. De slaapkamers hebben ieder drie stapelbedden en grenzen aan de centrale ruimte. Deelnemers in de leeftijd 12 t/m 14 verblijven op het kampeerterrein in groepstenten van 4 tot 8 personen. Het kampeerterrein heeft een grote centrale tent waar iedereen overdag en ’s avonds kan verblijven en eigen sanitaire voorzieningen. Ook bij slecht weer wordt er veel gebruik gemaakt van de grote activiteitentent. Uiteraard ontbreekt de kampvuurplek niet om ‘s avonds rondom het vuur de avonturen van de dag te delen met de andere Summer Campers van jouw leeftijd.

Het restaurant op het terrein wordt door deelnemers van alle kampen gebruikt voor ontbijt, lunch (of het maken van lunchpakketten) en avondeten. Ook wordt het restaurant vaak gebruikt voor speciale activiteiten zoals feestavonden, movienights en is het de plek waar je elke dag deelnemers van de andere kampen zal ontmoeten.

Wat gaan we doen

Activiteiten in het programma kunnen verschillen per leeftijdsgroep.

Bonte avond Een knallende afsluiting van de week! De muziek gaat aan en de limonade zal rijkelijk vloeien! Bonte avond Meer informatie
Min40Celcius Informatiecentrum over het landschap, ijstijden, klimaat, zeespiegelstijging, poolwoestijnen, rivieren, zandstormen, mammoeten, leeuwen, natuur, de mens, evolutie en… Min40Celcius Meer informatie
Kampvuur Zingen, verhalen vertellen en moppen tappen. Kortom gezelligheid om het vuur! Kampvuur Meer informatie
Zeskamp Teams strijden tegen elkaar in verschillende uitdagende sporten en knotsgekke spellen. Zeskamp Meer informatie
Spooktocht Lekker griezelen in het donker. Met je groepje ga jij met een zaklamp op pad. Pas op voor de spoken die je onderweg tegenkomt! Spooktocht Meer informatie
Zwembad Lekker spetteren tijdens het bezoek aan een subtropisch zwembad Zwembad Meer informatie
Dropping Samen met je kampgenoten en een crewlid krijg je een blinddoek op en wordt je met een busje ergens gedropt. Kunnen jullie de weg naar het kamp nog terug vinden? Dropping Meer informatie
Disco bowlen Gezellig met zijn allen bowlen. De disco lampen maken het extra leuk! Disco bowlen Meer informatie
Movie Night Lekker chillen en film kijken tijdens de movie night. Gezellig in de groepsacco of in onze zelfgemaakte outdoor bioscoop. Movie Night Meer informatie
BBQ Lekker barbecuen op de laatste kampdag. BBQ Meer informatie
Avondspelen Leuke kampactiviteiten in de avonduurtjes Avondspelen Meer informatie
Wat is er inbegrepen

Inbegrepen

 • Elke ochtend een thema-workshop door 'filosofiemeester' Dr. Ruud van der Meulen en zijn assistenten
 • Elke avond kampvuur met mooie verhalen en gelegenheid tot het filosoferen over jullie zelfverzonnen vragen
 • Mindfulness-workshop
 • Theaterworkshop
 • Verblijf in de groepsaccomodatie
 • Maaltijden op locatie
 • Lunchpakketjes met lekkere en gezonde tussendoortjes
 • Activiteiten die in het dagprogramma beschreven staan
 • Vervoer met taxibusjes naar de activiteiten
 • Een supercoole crew

Niet inbegrepen

 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Zakgeld

 

Wat gaat het kosten
Dit kamp is op dit moment helaas niet te boeken.