Locatie Zeilkampen

Zeilschool Neptunus

Zeilschool Neptunus ligt in het hart van het Friese Merengebied. Vanuit de zeilschool varen we naar ons 'privémeertje', het beschutte en ondiepe Idskenhuistermeer, van waaruit we heel Friesland kunnen bezeilen. Zo varen we geregeld naar Woudsend, Langweer, Joure, Heeg, Lemmer of Sneek.

Door de geringe diepgang is het Idskenhuistermeer lekker rustig. Voor jou als zeilcursist is dit natuurlijk ideaal want je hebt het meer vrijwel altijd voor jezelf. Op dit meer hebben is er een aanlegsteiger en een eigen surfstrand.

 

Accommodatie

De accommodatie is bijzonder! Het hoofdgebouw van de zeilschool is namelijk ondergebracht in een voormalige kerk. Deze is gezellig verbouwd met de eetzaal op de eerste etage. Hier eten we met z'n allen, maar doen we bijvoorbeeld ook de theorielessen. De slaapkamers beneden zijn allemaal voorzien van 2, 3 of 4 stapelbedden, waardoor je altijd een kamer hebt met kinderen van jouw leeftijd! De oudere kinderen slapen in ‘Het Dorpshuis’, pal tegenover de kerk.

 

In de eetzaal zul je lekker gaan ontbijten en avondeten. Het eten wordt voorbereid door de kok van de accommodatie. Voor meer informatie kijk ook even in het infoboekje.

 

      

 

CWO gecertificeerd
Neptunus is een CWO gecertificeerde zeilschool. Dat houdt in dat zij lid zijn van de Commissie Watersport Opleidingen. Het CWO systeem bestaat uit verschillende opleidingsprogramma’s met bijbehorende diploma’s en internationaal erkend (ISAF) waardoor je het diploma over de hele wereld kunt gebruiken. Zo leer je op een goede en verantwoorde manier zeilen. Samen met het groepje waar jij deze week mee hebt gevaren, krijg je van je instructeur je CWO diploma of je vorderingenstaat net voor vertrek zodat je ouders/verzorgers hier ook bij kunnen zijn. Verder is Neptunus aangesloten bij de Hiswa en de Recron.

 

Wil je weten welke kampmogelijkheden er zijn?

info