Locatie Base Camp

Outdoorcentrum

De plek waar het allemaal begon. In het Achterhoekse plaatsje Braamt ligt Markant Outdoorcentrum in Recreatiegebied Stroombroek. Dit is het Base Camp van Summer Camps Holland waar veel van de Camps plaatsvinden.
Het Outdoorcentrum is een fantastische locatie voor onze Base Camps. Op het Outdoorcentrum zijn alle faciliteiten te vinden die je je maar kan bedenken. Kortom een locatie om je helemaal uit te leven. Het Outdoorcentrum is dus ‘the place to be’ tijdens de Summer Camps.
Op het Base Camp worden Camps georganiseerd voor de leeftijdsgroepen: 8-10 jaar, 10-12 jaar, 12-14 jaar en 14-16 jaar.

 

Groepsaccommodatie & Groepskampeerterrein

Rondom het water heeft het Base Camp twee overnachtingsmogelijkheden. De groepsaccommodatie voor de Summer Campers tot en met 12 jaar en het groepskampeerterrein voor de Summer Campers vanaf 12 jaar.
De groepsaccommodatie is van alle gemakken voorzien. Het gebouw is rond en ecologisch gebouwd. Het is voorzien van veel glas. Middenin het gebouw bevindt zich de centrale ruimte met een open haard. De 6-persoons slaapkamers met stapelbedden grenzen aan de centrale ruimte.

 

Markant heeft op het Outdoorcentrum een eigen kampeerterrein, dat bestaat uit drie kampeervelden die worden omringd door bomen en struiken. Natuurlijk zijn er ook goede sanitaire voorzieningen aanwezig.

  

 

Restaurant Dutch Mountain

Midden op het terrein aan de waterkant ligt het schitterende restaurant 'Dutch Mountain'. Vanaf het terras kijk je het hele terrein over. De Summer Campers zullen hier ontbijten en dineren. Het eten zal worden voorbereidt door de kok van het restaurant Dutch Mountain. Voor de wegbrengers of ophalers is het ook mogelijk om hier een drankje te drinken. Tijdens de Camps is het restaurant ook de plek voor o.a. de movie night en de bonte avond/afsluitende feestavond.

 

Stroombroek
Markant ligt in het Recreatiegebied Stroombroek. Het recreatiegebied heeft een oppervlakte van 72 hectare en bestaat uit een ruime waterplas met een zandstrand, speel- en ligweiden. Neem dus zeker je strandlaken mee, want als de zon schijnt zijn wij hier zeker te vinden.

 

Omgeving

 

     Groepskampeerterrein     

 

Waterskibaan

Op loopafstand van het Outdoorcentrum ligt Waterskibaan Stroombroek. Sinds de opening van deze kabelwaterskibaan in april 2006 hebben vele recreanten en bedrijven de sensatie van het waterskiën en wakeboarden met succes mogen ervaren. Een kabelwaterskibaan is een soort skilift die op het water geplaatst is. Met een totale lengte van 995 meter is dit de langste baan van Nederland. Waterskibaan Stroombroek beschikt over een gezellig paviljoen met een terras op het water.

 

Natuurgebied Montferland
Aan de Duitse grens, in het Zuidoosten van Gelderland, verheft zich het Montferland. Een prachtig bosrijk, heuvelachtig gebied met heidevelden. Het natuurgebied grenst aan het recreatiegebied. In dit bos bevinden zich moutainbike- en ruiterroutes. Met zijn eeuwenoude historie en ongerepte natuur is het Montferland een prachtige plek in het Gelderse landschap.


Overnachten in de omgeving
Voor ouders is het begrijpelijk dat het spannend is als je kind op kamp gaat. Daarom vinden sommige ouders het fijn om in de buurt te overnachten. Hieronder vind je een aantal locaties waar je als ouders kan overnachten, in de buurt van het kamp.

 

• Bungalowpark Landal Stroombroek
• Hotel Villa Ruimzicht
• Hotel Carpe Diem
• Hotel Ruimzicht
• Camping De Dassenboom
• Camping het Peeske
• Camping Brockhausen

 

Wil je graag weten welke kampmogelijkheden er zijn binnen de Base Camps?

info